tiistai 10. helmikuuta 2015

Kenkäpalkinto!

Miesten kesken on tavallista, että pelataan jostain, yleensä häviäjä ostaa muille kaljat. Naiset kisaavat harvemmin, mutta uusi kenkäpari on jo vedonlyönnin arvoinen juttu.
 
Asennetta!
Golfari saa pukeutua hauskoihin vaatteisiin.
 
Viimeinen pelimme Floridassa oli naiset vastaan miehet reikäpeli-scramble North Palm Beach Country Clubilla. Scramble on hauska pelimuoto, jonka säännöt voi lukea tästä linkistä. Emme me Sinikan kanssa tosissamme uskoneet voittavamme, ja range masterkin puisteli ykköstiillä päätään. Oh dear, ja missä teidän toinen bäginne on? Olimme näppärinä tyttöinä laittaneet kaikki mailat yhteen kassiin, vaikka se on sääntöjen vastaista. Saimme kuitenkin luvan jatkaa, koska Sinikka oli tehnyt saman tempun miehensä kanssa edellisenä päivänä. Sitä kenttämestari ei ollut edes huomannut. Ehkä höpsöttely pistää silmään pahemmin, jos kyseessä on kaksi naista eikä vain miehensä autossa istuva vaimo.
 
Naisten golfia seurataan Amerikassa kiitettävän paljon, mutta yhä olisi parantamisen varaa. Mediallakin on vastuunsa. Viasat-kanavalla näytettiin pari päivää sitten pätkä Orlandon golf-tapahtumasta. Ensin kuvattiin mailoja mittailevia miespelaajia kaupassa ja rangella, puhuttiin tekniikasta ja itse pelistä. Sitten kerrottiin, että mukana oli myös LPGA-pelaajia. Kuva siirtyi muotinäytökseen: The ladies introduced us this spring's latest selection of outfits. Oh yeah, vaatteistahan me vain innostumme.
 
Silti pelasimme niistä kengistä. Ei se ole sen pinnallisempaa kuin kaljakaan.
 
Golf on isoa bisnestä Floridassa. Puhumme 8.2 miljardista dollarista, merkittävämmästä kuin Disney Worldit ja muut huvittelukeskukset yhteensä, isommasta kuin lääketeollisuuden laitehankinnat. Kenttiä on reilusti yli tuhat ja golfareita 1.6 miljoonaa. Golf työllistää osavaltiossa yli sata tuhatta ihmistä suoraan, ja runsaasti enemmän epäsuoraan esimerkiksi turismin kautta. Politiikan ja talouden päätöksiä tehdessä tämä peli otetaan vakavasti.
 
Eikä kyse ole vain huvittelusta. Luonnonvaraisten alueiden ja eläinten suojelu, vesivarojen ylläpitäminen ja hyväntekeväisyys on lähellä monen golf-yhteisön sydäntä. Audobon-sertifikaatin saaneet kentät seuraavat hyviä käytäntöjä luonnonsuojelun suhteen, ja golfin kontribuutio hyväntekeväisyyteen yltää vuosittain 312 miljoonaan US$.
 
Niinpä me löimme iloisina palloa väylältä griinille ja reikään. Yhteispeli sujui hyvin: useimmiten valitsimme minun draivini, kun taas Sinikan pitching wedge oli täysin vailla vertaista. Mukana oli aimo annos girl poweria ja hihittelevää uhoa. Mitä muuta voisi olettaa? Jos aina kuulee ja luulee olevansa se heikompi linkki, joka ei sukupuolensa vuoksi ole oikeastaan edes varteenotettava vastus, niin onhan se kiva kävellä pelin jälkeen upouusissa sandaaleissa.
 


 
Tosin tasa-arvoa ei ole se, että miehille naureskellaan hotellin respassa - hävisitte sitten tytöille - kun he aamutuimaan uskaltautuvat kahville. (Vaikka hiton hauskaa se silti oli!) Vai osaatteko kuvitella tilannetta, jossa kahdelle naiselle hihitellään, kun ottivat ja menivät häviämään pojille? En minäkään.
 
All said and done, minulla ja Sinikalla on kuitenkin ollut tosi hyvät coachit.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti