sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Suuntaustikut pukinkontista

Pukinkontista löytyi kaksi punaista keppiä.


(Valokuva on kanadalaiselta Traveling Golfer -sivustolta, thanks for the practice ideas!)

Kävin tänään kokeilemassa uutta joululahjaani Season Golfin sisähallissa ja huomasin pelkääväni maassa makaavia keppejä. Vaistomaisesti varoin rikkomasta niitä, minkä seurauksena lyönnit lähtivät räikeästi vasemmalle. Se siitä suuntaamisesta sitten, ajattelin.
 
Kepit minulle esitteli alun perin Hanna-Leena Ronkainen, jolta olen ottanut golftunteja. Joulukuun alussa hän laittoi minut harjoittelemaan svingiä muutaman kerran kepillä mailan sijaan. Suuntaustikku on sen verran ohut, että sen äänen kuulee hyvin, kun se viuhahtaa ilman halki. Huomasin, että svingini on kuin hameen laahus sen sijaan, että kuulostaisi ruoskaniskulta. Äänen pitäisi olla terävä ja voimakas juuri sillä hetkellä, kun mailan lapa osuu palloon. Tähän svingirytmi-harjoitukseen tikut ovat todella mainiot.
 
Mutta se suuntaaminen... Luin jostain, että pallon toppaaminen saattaa johtua siitä, että pelaaja pelkää vaurioittavansa ruohikkoa. Tämä on kuulemma erityisesti naisten ongelma. Uskon, että väitteessä on perää: jos on koko lapsuuden ajan opastettu, että kiltti tyttö ei nurmikkoa tärvele, vaikka veljet saavat kyllä potkia palloa ja mättäitä mielin määrin urheilukentällä, niin aikuisena naisena on ihan opettelemalla opeteltava eroon moisista turhista peloista. Minun kohdallani äiti on ilmeisesti varoitellut liikaa kukkakepeistä, sen verran kunnioituksella niihin huomasin suhtautuvani. Onneksi suuntaustikut sentään toimivat puttauslinjaa hakiessa ja rautaseiskalla chipatessa. Ehkä alitajuisesti ymmärsin, että eivät ne niin pienestä lyönnistä mene rikki.
 
Tässä joka tapauksessa Kristin Moreland näyttää mallia.
 
Toisaalta suuntaustikuille on paljon muutakin käyttöä, joten uskon niiden olevan hyödyksi vielä pitkälle ensi kauteen ja moneksi vuodeksi eteenkin päin. Tärkeintä on joka tapauksessa se, että niin talvella sisähallissa kuin kesällä rangen laidalla harjoittelulla on joku tarkoitus. Vaikka kyllä se pallojen lätkiminen huvinkin vuoksi on kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti