tiistai 13. tammikuuta 2015

Mitä vikaa tässä kuvassa on?



Vuoden 2014 Golflehdet. Mitäs vikaa niissä.

Missä ovat kaikki naiset! Itseään kunnioittava tämän päivän toimitus tarkistaa, että naisten ja miesten osuus kansikuvissa on kuta kuinkin sama. Ainoa nainen, jonka Golflehti päästi kanteensa, oli Minea Blomqvist-Kakko, ja hänkin miehensä kainalossa.

Fore!-lehti ei tosin ollut yhtään parempi, vaikka päätoimittaja on nainen, Viivi Avellán. Vuoden 2014 Foren kansista ei löytynyt yhtäkään naista.

On totta, että miespuolisia golfareita on enemmän kuin naisia, mutta ei epäsuhta näin suuri ole. Ja kenties me nimenomaan tarvitsisimme esikuvia. Onhan Golflehti pitänyt huolen siitäkin, että kansikuvissa on niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin pelaajia.

Isoja henkilöjuttuja naisista oli vähemmän kuin miehistä, mutta kyllä sieltä kansikuviksi asti olisi riittänyt.


Espoolaislähtöinen, Floridassa asuva Matilda Castren pelaa Euroopan huipulla. Artikkelissa harmitellaan nimenomaan sitä, että suomalainen media näyttää suhteellisen vähän naisgolfia. Castren sanoo: "Täällä USA:ssa olen huomannut naisgolfin olevan iso juttu. Esimerkiksi Golf Channel näyttää kaikki naisten LPGA:n kisat suorina ja ihmiset ovat tosissaan kiinnostuneita."
 
Lehden kannessa poseerasi golfopettaja, entinen ammattilaispelaaja Butch Harmon. Siinä artikkelissa esiteltiin kolme virhettä, jotka kannattaa korjata, ja kolme, joita ei kannata. Kaipa se tekniikka sitten on tärkeämpää.
 


Koreasta Uuteen-Seelantiin muuttanut Lydia Ko on vasta 16-vuotias maailman huipulla pelaava golfari. Hänestä on esikuvaksi monelle junioripelaajalle.









Kaikki tietävät Michelle Wien. Tai ainakin kaikkien pitäisi. Hän voitti US Openin.





Golflehdessä 6/2014 juhlittiin Suomen naisjoukkuetta, joka on tuonut meille vuosien 2012-14 aikana MM-pronssia, EM-pronssia ja EM-hopeaa. Olisi tästä kuusikosta enemmänkin voinut lukea.

Sen lehden kanteen tälläsivät Teemu Selänteen.


*****

As an afterthought...
Helmikuussa 2015

Vuoden ensimmäinen Golflehti tuli, kannessa Ursula Wikström ja Noora Tamminen, naisten golf nostettu esiin näkyvästi. :) Kiitos paljon lukijapalautteen huomioimisesta! (Suomen Golfliiton Ladygolf -toimikunnan Naisystävällisin golfyhteisö -kyselyn tuloksista keskusteltiin yhden artikkelin yhteydessä, päätoimittaja otti kantaa naisten golfharrastuksen huomioimiseen pääkirjoituksessaan jne.)

Nyt tuli sellainen olo, että ensi kaudella haluan itsekin olla aktiivisempi paikallisen klubin naistoiminnassa!

2 kommenttia:

  1. ei voi kun ihmetellä asiaa

    VastaaPoista
  2. Hienoa kuitenkin, että lehden toimituksessa ei jääty ihmettelemään vaan käärittiin hihat ja korjattiin asia! :)
    Jälkikirjoitus blogitekstin lopussa on lisäys helmikuulta 2015, kun vuoden ensimmäinen golflehti oli tipahtanut postiluukusta.

    VastaaPoista