keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Huippunaisia: LPGA Season Opening

pääsylippu ja käsiohjelma
LPGA-kiertue on yksi naisten suurimmista golfkilpailuista. Nyt ei puhuta mistään pilipalijengistä vaan todellisista, rautaisista ammattilaisista. Raakaa voimaa, atleettisuutta ja kaunista naisgolfia!

Jotta terveisiä vain täältä Floridasta! Neljänsadan kilometrin ajomatka Palm Beachiltä ei tuntunut missään.

Golden Ocala golfclub on keskellä Floridan maaseutua. Matkalla näkyi jos jonkinlaista hevosfarmia, isompaa ja pienempää. Golfin imago eliitin lajina joutaa talikolla tallin taakse, koska yleisö koostui ihan tavallisista maajusseista ja heidän perheistään. Toki paikalla oli muutakin golfkansaa, kaiken näköistä. Lajin viehättävyys piilee sen monipuolisuudessa: kuka tahansa voi pelata tai ainakin penkkiurheilla. Kojuissa myytiin nakkeja, kahvia ja suveniiripalloja. Ostin lippalakin.

Kiertuetta sponsoroi Coates, joka on omistautunut naisten golf-tarvikkeille. Sain tilaisuuden jutella muutaman muun golf-firman edustajan kanssa, kun istuimme kerrostalon korkuisten puiden alla kahvilla. He varmistivat jostain haastattelusta lukemani Laura Daviesin väitteen, että golf-mailojen tuotekehittely suosii miespelaajia: "Kyllä se niin on. Mailat kehitetään miespelaajan mukaan. Sitten vasta tuotteesta tehdään naisille, junioreille ja senioreille omat versionsa."

Sellainen maailma on. Kiva, että joku vaihteeksi nostaa normiksi naisen, vaikka itse käytänkin miesten mailoja. Kun on tuota kokoa enemmän kuin useimmilla sukupuoleni edustajilla. (Ja itseäni lohduttaakseni sanon, että ehkä on sitten swingivoimaakin reippaammin..?)

 
 
Päivän antoisinta antia olivat hetket harjoitusrangen reunalla, kun pääsimme seuraamaan huippuammattilaisten treenaamista. Kirjoitan myöhemmin, Suomeen palattuani erilaisista treenauskikoista ja nikseistä, joita siellä seisoskellessani bongasin.


Morgan Presselin caddie (tai valmentaja) videoi Presselin swingin. Ammattilaisetkin (tai oikeastaan nimenomaan ammattilaiset ja tosissaan lajista innostuneet harrastelijat) käyttävät aikaa harjoitteluun; sunnuntaipelaaja voi pelata rundin silloin tällöin ilman sen kummempaa treenausta. Siksi golf sopii lajina kenelle tahansa.
Yksi LPGA-kiertueen hyväntekeväisyyskumppaneista on muuten The Morgan Pressel Foundation, joka kerää varoja rintasyövän vastaiseen taisteluun. Järjestö on perustettu Presselin äidin muistoksi.

Avajaispäivänä ei vielä kisattu, mutta nähtiinpä kuitenkin pro-am-kilpailu. Jokaisessa ryhmässä pelasi yksi ammattilainen ja kolme amatööriä, sponsseja tietysti. Rahalla pääsee... Toisaalta kisat tarvitsevat sponsoreita, jotka haluavat rahoilleen muutakin vastetta kuin nimensä mainoksiin.

Aloittelevana naisgolfarina kaipaan enemmän näkyvyyttä naispuolisille huippuammattilaisille. Minea Blomqvist-Kakkoa emme avajaispäivän hulinassa nähneet, mutta monia kansanvälisiä huippunimiä kylläkin.


Lydia Ko on vasta 17 vuotias. Yksi päivän tiiauspaikkareunuksen puheenaiheista oli se, että Lydia on siirtynyt silmälaseista piilolinsseihin. Myös trivia on tärkeää, tai ainakin viihdyttävää, sanon minä.


Minun päiväni kruunasi yhteisposeeraus Michelle Wien kanssa. Michelle vie ja minä vikisen!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti